PRIRODNI I ČAROBNI PROIZVODI ČAROBNE ŠUME! Proizvedeni od najkvalitetnijeg voća bez ijednog dodatka.

Porodica Vrbić, kao deo porodičnog nasleđa,  generacijski prenosi tradicionalne  recepture prerade voća u visokokvalitetne proizvode bez konzervansa i  drugih hemijskih dodataka, prepoznatljive na tržištu pod robnim imenom “čarobna šuma”.

Poslovni početak bio je baziran na uslužnom hladnom ceđenju soka, uglavnom od jabuka, na ručno pravljenim presama. Ovakav vid usluge bio je sezonskog karaktera i obavljan je u periodu septembar-novembar. Sa sigurnošću možemo reći da smo bili među pionirima  takvog načina ceđenja soka u Srbiji, a u njenom zapadnom delu  mi smo zasigurno prvi  koji su pružali ovu vrstu usluge.  Godine rada i iskustva dovele su do usavršavanja tehnike ceđenja, pa je od 2012. godine pokrenut sopstveni proizvodni brend “čarobna šuma”.

Početak proizvodnje bila su tri proizvoda – džem od šipurka, sirće od divljih jabuka i pasterizovani sok od jabuke. Trenutno smo na tržištu zapadne, severne i centralne Srbije prisutni sa sedam vrsta voćnih sokova, koji su potpuno prirodni. Sadrže 100% voće i povrće, bez dodataka vode, šećera, konzervansa, veštačkih boja i aroma. Svi sokovi su hladno ceđeni, a izvršena je samo  termička prerada u vidu pasterizacije.

Na tržište smo plasirali i tri vrste voćnog džema, od kojih je najprepoznatljiviji džem od šipurka; džem od maline i kupine su relativno novi proizvodi, ali sa velikom potražnjom. Džemovi su termički obrađeni kuvanjem i sadrže šećer kao jedini dodatak.

Značajan udeo u našem proizvodnom program ima i sirće od divlje jabuke, koje se dobija procesom vrenja hladno ceđenog soka od divlje jabuke i ima izuzetna konzumna svojstva.

Proizvodnja

Manufaktura “Čarobna šuma” poseduje adekvatan poslovni prostor, namenski rađen po HCCP standardu  za kontrolu kvaliteta hrane, opremljen mašinama i alatima koji potpomažu da se tradicija očuva, a da se obezbedi visok kvalitet i standardi koji odgovaraju zahtevima savremenog tržišta.

Trenutno proizvodi 11 artikala: sokove (jabuka, malina, višnja, aronija, cvekla, paradajz, ljuti paradajz), jabukovo sirće, džem od šipuraka i namaze od kupine i maline bez semenki.

Prodavnica Victoria

Prodavnicu klasičnog tipa na Beloj Zemlji otvorili smo 2001. godine. Ona je vremenom prerasla u mini-market sa širokom ponudom prehrambenih artikala, kućne hemije, svežeg voća i povrća, pića i sredstava za ličnu higijenu. Zahvaljujući širokom asortimanu, ljubaznom osoblju i sedmodnevnom radu u dve smene, naš mini-market je postao prepoznatljiv i važan trgovinski objekat u okvirima male sredine kao što je Bela Zemlja.  Od 2012. godine u našem maloprodajnom objektu prodajemo i proizvode brenda “čarobna šuma”, što  ga je učinilo prepoznatljivim i u okolnim mestima, ali i među turistima iz okolnih  sredina.

Usluga

Poslovni početak bio je baziran na uslužnom hladnom ceđenju soka, uglavnom od jabuka, na ručno pravljenim presama. Ovakav vid usluge bio je sezonskog karaktera i obavljan je u periodu septembar-novembar. Sa sigurnošću možemo reći da smo bili među pionirima  takvog načina ceđenja soka u Srbiji, a u njenom zapadnom delu  mi smo zasigurno prvi  koji su pružali ovu vrstu usluge. Danas uslužno ceđenje soka radimo na savremenijim presama,  kao i pasiranje šipuraka za spravljanje džema.

Istorija

Otac Vojimir, starosedelac Bele Zemlje, alatničar, preduzetnik u duši, pre više od dve decenije napravio je ručnu presu u kojoj su Vrbići prvo za svoje potrebe cedili sok od jabuka kojih su tada imali na svom imanju. Malo po malo, Vojimir pravi svoju savremeniju presu i počinje uslužno sezonsko ceđenje soka od jabuka, ali i pasiranje šipuraka za spravljanje džema. Ubrzo, Vrbići otvaraju prodavnicu, a od 2012. počinju da stvaraju svoje proizvode.

Prva dva bili su džem od šipuraka i sirće od divljih jabuka, a malo zatim i sok od jabuka, jabuka-cvekla i jabuka-višnja. Već naredne godine počinje i proizvodnja soka jabuka – malina, a sledeće, paleti sokova pridružuje se i sok jabuka-aronija i sokovi od paradajza. Od 2017. godine u asortimanu su i voćni namazi od kupine i maline.

Naša misija je predstavljanje prirodnih proizvoda na tržištu Srbije.
Želimo da deca širom Srbije odrastaju kao i naša deca, uz 100% prirodne sokove i džemove sa padina Zlatibora!

Voleli bi smo da za 10 godina firma bude mala, porodična, do 10 zaposlenih u proizvodnji, ne računajući članove porodice. Da izađemo u susret potrebama najzahtevnijih potrošača u pogledu cene i kvaliteta.

Najčešća pitanja

Gde možemo kupiti vaše proizvode?

Proizvode „Čarobne šume“ možete kupiti i u malim specijalizovanim  prodavnicama u kojima se nude i prepoznatljivi proizvodi užičkog i zlatiborskog kraja u Beogradu, Subotici, na Zlatiboru, u Užicu. Tačan naziv radnji možete videti u slajderu “Naši partneri”.

Da li vaši sokovi sadrže konzervanse?

Mi samo cedimo kvalitetno voće i povrće, pasterizujemo ga na 80 stepeni i ništa ne dodajemo, ni vodu, ni šećer ni konzervans, ništa. Osnovni sastojak svakog soka je sok od više sorti jabuka kojem dodajemo sok od maline, višnje, kupine, aronije ili cvekle.

Gde se nalazite?

Bela Zemlja

Šta kažu naši korisnici?

Nezaobilazan deo odrastanja naših mališana!
Najlepše preporuke!

Izvanredan ukus džema od šipurka i namaza od kupine i maline, čini ih omiljenim poslasticama u svakodnevnoj ishrani moje dece. Kao namaz, dodatak palačinkama ili kolačima, a uz to su i odličan izvor energije.

Topla preporuka da probate njihov džem od šipurka, savršenstvo!!!

Naši partneri